Μέλη ΕΔΙΠ

Γεωργίου Παρασκευάς

fdsfvsdfdvvfsd   

Ο Παρασκευάς Γεωργίου είναι μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας και μέλος του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Έρευνας και Εφοδιαστικής (4Ε ΕΜΠ). Διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Έχει διδάξει στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΓΠΑ, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του ΕΜΠ.

Τα αντικείμενα που διδάσκει είναι «Επιχειρησιακή Έρευνα», «Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων», «Διαχείριση Έργων & Επενδύσεων», «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», «Βιομηχανική Διοίκηση», «Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων με Πολυκριτηριακές Μεθόδους», «Οικονομική της επιχείρησης – Επιχειρηματικότητα» και «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη». Έχει συμμετέχει στην επίβλεψη άνω των 25 Διπλωματικών Εργασιών. Έχει εργαστεί στη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ, διατέλεσε σύμβουλος Καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ενώ υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο ΚΑΠΕ.

Κατέχει Διδακτορικό Τίτλο από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακή Έρευνας και της Λήψης Αποφάσεων με εφαρμογή στον Ενεργειακό Σχεδιασμό. Κατέχει επίσης τίτλο MBA από το ΕΜΠ και το ΟΠΑ. Αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, έχοντας ακολουθήσει την κατεύθυνση "Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία".

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται επικεντρώνονται στην επιστημονική περιοχή της Επιχειρησιακής Έρευνας, της Βελτιστοποίησης Συστημάτων και της Λήψης Αποφάσεων με εφαρμογές στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της βιομηχανίας με χρήση μεθόδων και εργαλείων του Μαθηματικού Προγραμματισμού, της Πολυκριτηριακής Ανάλυσης και της Τεχνικοοικονομικής Ανάλυσης. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 20 ετών και έχει συμμετάσχει ενεργά σε άνω των 40 έργων σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή σε 40 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας και του Εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.